Covid-19 update

Corona maatregelen per 29 september

Sinds 29 september zijn er nieuwe landelijke richtlijnen om het Coronavirus (Covid-19) in te dammen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de EHBO cursussen van Allemaal EHBO. Welke gevolgen dat zijn, leest u in dit artikel.

EHBO aan huis vervallen

De cursussen aan huis komen helaas geheel te vervallen. Als het weer toegestaan is om thuis 5 personen of meer te ontvangen, is het weer mogelijk om een EHBO cursus aan huis te organiseren.

Cursussen op locatie gaat door

De cursussen op een locatie gaan wel door. Het aantal cursisten per cursus is afhankelijk van de cursusruimte. Voor groepen tot 10 personen lukt over het algemeen goed om een geschikte locatie te vinden.

  • Er wordt alleen geoefend met oefenpoppen of op het eigen lichaam. Cursisten uit hetzelfde huishouden mogen op elkaar oefenen.
  • Tijdens alle oefeningen worden handschoenen gedragen.
  • Er wordt anderhalve meter afstand gehouden.
  • Cursisten blijven zo veel mogelijk op de eigen plek zitten. Iedere cursist krijgt zijn/ haar eigen verbandset om mee te oefenen.
  • Bij binnenkomst moet iedereen de handen desinfecteren. Dit gebeurt ook voor en na iedere oefening.
  • Handen moeten regelmatig gewassen worden. In ieder geval als de ruimte verlaten is, bijvoorbeeld voor een toiletbezoek.

Cursisten met gezondheidsklachten dienen thuis te blijven en de cursus op een ander moment in te halen. 

Uiteraard blijven de overige maatregelen ook van kracht, zoals hoesten en niezen in een papierenzakdoek of de binnenkant van de elleboog. Ook schudden we geen handen. Lees hier meer over de maatregelen die Allemaal EHBO al eerder trof.

Trainen op afstand

De instructeur van Allemaal EHBO maakt gebruik van een EHBO oefenpop en een reanimatiepop. Zo kan de instructeur alle handelingen zo realistisch mogelijk laten zien. Later volgt een artikel over de oefenpop die Allemaal EHBO gebruikt. Alle materialen worden na gebruik gedesinfecteerd of weg gegooid. De trainingen zijn ingericht zoals geadviseerd in het brancheprotocol Veilig trainen

Vragen over de Corona maatregelen van Allemaal EHBO? Stel ze via info@allemaal-ehbo.nl.

Zoekt u meer informatie over het Coronavirus/ Covid-19, kijk dan op de website van het RIVM.