Oranje Kruis Eerste Hulp aan Kinderen

De Oranje Kruis cursus Eerste Hulp aan kinderen is aan te raden aan iedere ouder, voogd, gastouder of vrijwilliger. Ook als je al een EHBO cursus hebt gevolgd. Eerste hulp verlenen aan kinderen is soms namelijk net even anders dan bij volwassenen. In deze cursus wordt dieper en uitgebreider ingegaan op het verlenen van Eerste Hulp bij baby en kind dan bij een gewone EHBO cursus.

Deze cursus wordt in kleine groepen gegeven in Amsterdam en omgeving. 

Wil jij leren hoe je moet handelen bij een verstikking, een grote wond, een verstuikt gewricht en meer? Tijdens deze cursus Eerste Hulp bij baby en kind leer jij hoe je altijd adequaat kan handelen. Ook baby en kinderreanimatie komen aan de orde! Deze cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en het RIVM.

Wat zijn de onderdelen van de Oranje Kruis cursus Eerste Hulp aan Kinderen

 • Levensbedreigende letsels en ziekten

  Waaronder reanimatie, stabiele zijligging, hevige bloedingen, verslikking en verstikking, schedel- en hersenletsel, vergiftiging, ernstige onderkoeling en –oververhitting, beroerte, epileptische aanval en hersenvliesontsteking.

 • Overige letsels en ziekten

  Waaronder kleine wonden, kneuzingen en verstuikingen, zwachtelen, botbreuken, onderkoeling en oververhitting, steken en beten, letsel aan oog, neus oor en mond en kinderziekten.

Na het volgen van de cursus ontvang je een Oranje Kruis certificaat.

De cursus Eerste Hulp bij baby en kind is geschikt voor:

 • Ouders (to-be)

 • Gastouders

 • Pedagogisch medewerkers

 • Leraren

 • Mantelzorgers

 • Iedereen die regelmatig met kinderen in contact komt

Baby-reanimatie

Vragen over de Oranje Kruis cursus Eerste Hulp aan Kinderen?

Wil je meer weten over de Oranje Kruis cursus Eerste Hulp aan Kinderen? Stuur een mail naar a.brouwer@allemaal-ehbo.nl of bel naar 06 467 631 35. 

Heb je zelf een leuke groep mensen waarmee je de cursus wilt volgen, zoals collega’s, buren of vrienden, dan kan dit op een locatie bij jou in de buurt. Een cursus aan huis verwachten we na de zomer van 2021 weer aan te kunnen bieden. Stuur een mail naar info@allemaal-ehbo.nl voor meer informatie. Kijk ook eens op de pagina EHBO aan huis.

Aankomende data voor de cursus Eerste Hulp bij baby en kind in Amsterdam e.o

Tarief en voorwaarden voor de cursus Eerste Hulp bij baby en kind:
Deze cursus gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. Er geldt momenteel een maximum van 10 personen per cursus. 

Kosten:
E-learning met theorie (4 uur) + praktijkles (4 uur): € 115,- per persoon
Lesdag met theorie en praktijk (8 uur): € 160,- per persoon

Bij klachten die lijken op een COVID-19 besmetting, dien je thuis te blijven. Je kunt de cursus op een ander moment inhalen of je geld terug krijgen. Verdere informatie lees je hier over onze maatregelen rondom COVID-19 staan.

Schrijf je in voor de cursus of vraag informatie aan