
Kun jij je vader of moeder helpen als dat nodig is? Of je partner of naaste buur? Maar liefst 300 Nederlanders per week krijgen een circulatiestoornis buiten het ziekenhuis en moeten gereanimeerd worden. In de meeste gevallen (70 tot 80%) gebeurt dat thuis. Zorg dat je weet wat je moet doen! Tijdens een cursus reanimatie en AED leer je hoe je moet handelen. Je oefent de reanimatie op een reanimatiepop. Ook oefen je met het aansluiten en gebruiken van een Automatische Externe Defibrillator (AED).
Naast de handelingen van de reanimatie en AED gebruik, leer je ook te herkennen in welke situaties je moet reanimeren. Als je een stukje verder leest, zie je alle onderwerpen die in deze cursus aan bod komen.
Praktische informatie
Datum: 6 oktober 2021 Tijd: 09:00 – 13:00 uur De cursus duurt 4 uur en kost € 60,- per persoon. Locatie: Huis van de Wijk Belgiëplein, Hageland 119, 1066 SB Amsterdam Aanmelden: vul het contactformulier in onderaan deze pagina of mail naar a.brouwer@allemaal-ehbo.nl. Minimum aantal deelnemers is 6, maximum is 12. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een certificaat van het Rode Kruis. Dit Europees erkende certificaat is twee jaar geldig. Na twee jaar kun je een herhalingscursus volgen. Daarmee houdt je je kennis up-to-date en je certificaat geldig.Wat kun je na de reanimatie en AED cursus?
Na het volgen van de reanimatie- en AED cursus ben je in staat om:- te zorgen voor veiligheid en een slachtoffer in veiligheid te brengen.
- de toestand van het slachtoffer te beoordelen. Daaronder verstaan we het bewustzijn controleren, de ademhaling beoordelen en het type letsel vaststellen.
- hulpdiensten te alarmeren.
- Eerste Hulp te verlenen aan een slachtoffer met:
- circulatiestoornis: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED).
- bewusteloosheid.