Allemaal EHBO Rode Kruis

Rode Kruis EHBO cursussen

Allemaal EHBO biedt diverse Rode Kruis gecertificeerde cursussen, trainingen en workshops.

Het Rode Kruis biedt veel soorten EHBO cursussen. Van de snelcursus van vier uur tot de Europees erkende uitgebreide EHBO cursus van 20 uur en alles er tussenin. Allemaal EHBO kan alle cursussen van het Rode Kruis bieden op verzoek, voor zowel particulieren als bedrijven. Ook herhalingscursussen om certificaten geldig en kennis op peil te houden.

Allemaal EHBO organiseert regelmatig ook zelf Rode Kruis gecertificeerde cursussen in Amsterdam en omgeving. Kijk onderaan deze pagina voor cursusdata. Mocht er nu niets gepland staan, kun je contact opnemen met een verzoek. Of houdt de homepage in de gaten voor nieuwe data. 

Alle cursussen van het Rode Kruis zijn er in twee varianten. Bij de ene variant bestaat uit een e-learning waarin de theorie wordt behandeld en een praktijkles waarin alle handelingen geoefend worden. Bij de andere variant wordt zowel de theorie als de praktijk tijdens een klassikale les behandeld.

De klassikale lessen kunnen overal plaats vinden; in een buurtcentrum of andere centrale ontmoetingsplek en op het werk of de sportvereniging. Maar ook thuis, met bijvoorbeeld vrienden of buren.

Rode Kruis certificaat

Alle certificaten van het Rode Kruis zijn twee jaar geldig. Door een herhalingscursus te volgen houdt je je kennis up-to-date en je certificaat geldig. Over het algemeen duurt de herhalingscursus korter dan de eerste cursus.

Hieronder een kleine greep uit het cursus aanbod. Wenst u iets anders? Of wenst u een cursus aan huis? Alles op het gebied van EHBO is mogelijk bij Allemaal EHBO, dus neem gerust contact op.

Hieronder een greep uit de Rode Kruis cursussen die Allemaal EHBO kan bieden.

 • Reanimatie en AED gebruik

  Deze cursus duurt 4 tot 6 uur, afhankelijk of het alleen om de volwassen reanimatie gaat of ook om reanimatie van baby's en kinderen. Het gebruik van een AED zit in alle reanimatiecursussen verwerkt.

 • Snelcursus EHBO

  Deze cursus duurt 4 uur klassikaal of 2 uur online (theorie) en 2 uur klassikaal (praktijk). Onderwerpen zijn onder andere bewusteloos met ademhaling, verslikking, wonden en bloedingen, brandwonden, botbreuken, kneuzingen en verstuikingen, ontwrichtingen, nek- en wervelletsel, vergiftiging. Reanimatie wordt niet behandeld.

 • Basis EHBO

  Dit is een 8 uur durende cursus, die ook gedaan kan worden door een e-learning te volgen van 4 uur en een praktijkles van 4 uur. Naast de onderwerpen van de snelcursus, worden in de basiscursus ook reanimatie en het gebruik van een AED behandeld.

 • EHBO cursus (Europees erkend)

  Hierin bieden we de variant van 12 uur, het gewone Europees Erkende EHBO certificaat, en de uitgebreide EHBO cursus van 20 uur. In de cursus van 12 uur zijn naar de eerder genoemde onderwerpen nog een aantal ziektebeelden opgenomen. De uitgebreide cursus van 20 uur is een allesomvattende EHBO cursus. Deze bevat onder andere onderkoeling en oververhitting, ziektebeelden, insectensteken, oogletsels en geamputeerde lichaamsdelen.

Na het volgen van de cursus ontvang je een Rode Kruis Certificaat

Schrijf je in voor de cursus of vraag informatie aan​