Cursus vergoeding
This shortcode LP Profile only use on the page Profiel

Hoewel veel mensen denken van wel, blijkt dat bij de meeste zorgverzekeraars niets vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Er zijn slechts enkele zorgverzekeraars die dat wel doen. Bij een aantal zorgverzekeraars wordt een EHBO cursus wel (deels) vergoed in de aanvullende verzekeringen.1

Er is maar één manier om er achter te komen of jouw verzekering een eerste hulp cursus vergoed en onder welke voorwaarden. En dat is het bekijken van de polisvoorwaarden. Meestal valt dit onder de categorie preventie en leefstijl. Het is ook aan te raden om te checken aan welke voorwaarden de cursus moet voldoen. Deze voorwaarden kunnen erg verschillen per zorgverzekeraar. 

Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld alleen reanimatietrainingen of alleen een Oranje Kruis cursus. Er is ook een zorgverzekeraar die alleen online EHBO cursussen vergoed. Online leren is een goede voorbereiding op – of aanvulling voor EHBO cursussen, maar EHBO is doen. De rollenspellen, demo’s en vooral het oefenen door cursisten zelf zorgen er voor dat de leerstof onthouden wordt. 

De bovenstaande informatie slaat op de polissen van 2020. In 2021 kan het weer anders zijn. Vorige maand hebben alle zorgverzekeraars bekend gemaakt wat de polisvoorwaarden van 2021 worden. Het is dus raadzaam om na te gaan of jouw zorgverzekering nog bij jouw persoonlijke situatie past. Nu kun je namelijk nog overstappen.

Wat wordt er voor jou vergoed?

Als je toch aan het kijken bent, kijk dan ook meteen even of er een EHBO cursus in jouw pakket zit. Misschien is dat net het stapje dat je nodig hebt om een EHBO cursus te gaan volgen. Op www.zorgwijzer.nl staat een duidelijk overzicht van wat er per verzekeraar vergoed wordt.

Als jouw zorgverzekering een EHBO cursus vergoed, voldoen de cursussen van Allemaal EHBO over het algemeen aan de voorwaarden om de kosten te mogen declareren.

Allemaal EHBO staat ook in 2021 voor je klaar met verschillende EHBO cursussen. Een greep uit het aanbod:

Geïnteresseerd in een cursus? Neem dan contact op via info@allemaal-ehbo.nl

Allemaal EHBO geeft cursussen aan huis, op het werk of op een zelf gekozen locatie.

1 Bron: zorgwijzer.nl